.

طراحی و نقشه کشی


طراحی و نقشه کشی

زمانی که تصمیم به خرید یا ساخت خانه دارید، یکی از مهم ترین مواردی که به آن دقت می کنید، نقشه خانه است. طراحی ساختمان تاثیر زیادی در زیبایی آن دارد و علاوه بر این بایستی به گونه ای باشد که بیشترین کارایی و عملکرد را برای ساکنین آن داشته باشد. نقشه کشی ساختمان استانداردهای خاص خود را دارد و توسط معماران و مهندسین حرفه ای انجام می شود. ما قصد داریم در این مطلب بیشتر درباره جزئیات نقشه ساختمان و انواع آن با شما صحبت کنیم.

تماس

نقشه کشی دوبعدی و سه بعدی ساختمان

طرح کلی و نقشه خانه تاثیر بسیار زیادی در جذب مشتری دارد. این نقشه ساختمان است که می تواند در نگاه اول مورد پسند واقع شود و افراد را مجاب کند تا به دیگر بخش های آن نیز توجه داشته باشند. نقشه کشی ساختمان یک حرفه کاملا تخصصی است و تنها افراد حاذق و ماهر می توانند در این زمینه فعالیت کنند. معماران و طراحان با استفاده از دانش خود و به کمک نرم افزارهای مخصوص به مدلسازی های دوبعدی و سه بعدی ساختمان می پردازند و ایده های خود را به این شکل پیاده سازی می کنند.

یکی از نرم افزارهای بسیار مهم و کاربردی در این زمینه، نرم افزار مهندسی اتوکد است که می توان به کمک آن انواعی از طرح های سه بعدی را به تصویر کشید. با این کار، ایده و نقشه اصلی خانه که در ذهن طراح است قابل مشاهده خواهد بود و تیم اجرایی با دید بازتری می توانند طرح و نقشه خانه را به مرحله عملیاتی برسانند.

یکی از فاکتورهای بسیار مهم در طراحی نقشه ساختمان، شرایط زمین است. وضعیت و موقعیت زمین می تواند گاه محدودیت هایی را ایجاد کند و گاه انتخاب را برای ایده های نوآورانه و خلاقانه باز کند. بنابراین به این اصل مهم در نقشه کشی ساختمان بایستی بسیار دقت شود.

طراحی کلاسیک و مدرن نمای ساختمان

بخش مهمی از نقشه خانه، مربوط به نمای بیرونی آن است. برای طراحی نمای ساختمان می توان سبک های مختلفی را به کار برد که یکی از محبوب ترین و پرطرفدارترین آن ها، سبک کلاسیک و مدرن است. این سبک آنچنان گستردگی و تنوع دارد که هر فردی در هر کجای دنیا و با هر سلیقه ای می تواند طراحی مورد پسند خود را از میان طرح های موجود پیدا کند.

یکی از اصول بسیار مهمی که در طراحی کلاسیک و مدرن نمای ساختمان می توان به آن اشاره کرد، اصل تقارن و تعادل است. این حفظ تقارن در تمامی مدل های آن، یک نوع اصالت خاص به ساختمان می بخشد. نمای مدرن و کلاسیک در نقشه کشی ساختمان همیشه طرفداران خاص خود را دارد. اصولا طراحی های کلاسیک از معماری های رم و یونان باستان برگرفته شده اند.

به همین علت در بسیاری از نمونه کارهای طراحی شده، شاهد استفاده از ستون های بزرگ، تزئینات و مجسمه های مجلل و گچ کاری های باشکوه در نمای بیرونی ساختمان هستیم. طراحی کلاسیک و مدرن می تواند احساس شکوه و عظمت ساختمان را به بیننده به خوبی منتقل کند. به همین علت این سبک طراحی همیشه از نظر اقتصادی، ارزش بالایی به ساختمان می بخشد.

تماس با طراح

نکات طلایی در نقشه کشی ساختمان

برای اینکه نقشه خانه، هم از نظر اصول زیبایی و هم از نظر استانداردهای ساخت کاملا مورد پسند و رضایت کارفرما واقع شود، می بایست نکاتی را در طراحی آن رعایت کرد. در این بخش به چند نکته طلایی در خصوص نقشه کشی ساختمان اشاره می کنیم.

  • برگزاری یک جلسه جهت بررسی تمامی خواسته ها و انتظارات کارفرما
  • لکه گذاری و مشخص کردن جای دقیق فضاها روی نقشه ( تقسیم کردن فضاها به بخش های عمومی، نیمه خصوصی و خصوصی)
  • بررسی کردن شرایط نور طبیعی در هر فضا به طور مجزا. (میزان نور طبیعی که به هر بخش وارد می شود می بایست کاملا به اندازه و متناسب با نوع کاربری آن بخش باشد.)
  • نقشه کشی ساختمان به ویژه تقسیم بندی اتاق ها می بایست کاملا متناسب با مساحت و متراژ خانه باشد. به هر قیمتی نباید خانه را سه خوابه طراحی کرد. در صورتی که کارفرما از شما بخواهد خانه ای با متراژ کم را به شکل سه خوابه طراحی کنید، به احتمال زیاد کیفیت طراحی دیگر بخش های ساختمان افت می کند.
  • در نظر گرفتن نشیمن خصوصی در نقشه خانه، علاوه بر افزایش کیفیت پلان معماری می تواند باعث افزایش رضایت خاطر ساکنین آن نیز شود.
  • طراحی بالکن و تراس نیز یکی از مهم ترین نکاتی است که می بایست به آن دقت داشت. جانمایی بالکن در نقشه خانه یک ضرورت است. طراحی این بخش از خانه بایستی به شکلی انجام شود که بتوان بیشترین و بهترین دسترسی را به آن داشت و اینکه همجواری خوبی با دیگر بخش های داخلی خانه داشته باشد.

ویژگی های نمای کلاسیک ساختمان

نقشه خانه با نمای کلاسیک دارای ویژگی هایی است که در ادامه به چند مورد از مهم ترین آن ها اشاره می کنیم:

وجود نظم یکی از مهم ترین ویژگی های نمای کلاسیک است.
امکان اجرای قوس های گرد همراه با قطر بسیار زیاد
امکان استفاده از عناصر و المان های تزئینی متنوع در این سبک
امکان اجرای سرستون های بسیار زیبا
زیبایی خاص و منحصر به فرد سبک کلاسیک
ارزش اقتصادی بالای نما
مقاومت و استحکام بالای سازه

تماس با طراح و مجری نقشه کشی

طراحی حرفه ای


سوالات رایج

1-هزینه نقشه کشی ساختمان به چه صورت است؟
هر شرکت طراح، بسته به میزان تجربه و تخصص هزینه متفاوتی را از کارفرمایان خود دریافت می کند. علاوه بر این، مواردی از قبیل، موقعیت و شرایط جغرافیایی زمین، سرمایه کارفرما برای اجرای کار، متراژ زمین و... بر هزینه نهایی کار موثر هستند.

2-مراحل نقشه کشی ساختمان؟
طراحی کردن نقشه معماری فاز 1 شهرداری: شامل طراحی نماها، پلان ها و...
طراحی طبق دستور نقشه: در دستور نقشه انواعی از ضوابط و قوانین همچون؛ مشخصات ملک، جانمایی ملک و... مشخص شده است.
فاز دو سازه: طراحی و محاسبه کردن نقشه های سازه ساختمان
آماده کردن نقشه های فاز دو تاسیسات مکانیکی و الکتریکی
جمع بندی نقشه ها
3-انواع سبک در طراحی و نقشه کشی ساختمان؟
سبک مدرن، سبک کلاسیک، سبک رومی، سبک مینیمال، سبک اسکاندیناوی، سبک ویکتوریایی، سبک باهاوس و...

 

هر شرکت طراح، بسته به میزان تجربه و تخصص هزینه متفاوتی را از کارفرمایان خود دریافت می کند. علاوه بر این، مواردی از قبیل، موقعیت و شرایط جغرافیایی زمین، سرمایه کارفرما برای اجرای کار، متراژ زمین و... بر هزینه نهایی کار موثر هستند.

طراحی کردن نقشه معماری فاز 1 شهرداری: شامل طراحی نماها، پلان ها و... طراحی طبق دستور نقشه: در دستور نقشه انواعی از ضوابط و قوانین همچون؛ مشخصات ملک، جانمایی ملک و... مشخص شده است. فاز دو سازه: طراحی و محاسبه کردن نقشه های سازه ساختمان آماده کردن نقشه های فاز دو تاسیسات مکانیکی و الکتریکی جمع بندی نقشه ها

برای هماهنگی مشاوره و بازدید رایگان پروژه های شما اطلاعات زیر را ثبت نمایید